Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

3. 9. 2010 5:41
ono přece nejde o krizi

Stát není firma,která v krizi příjde o zakázky a končí. Stát vybírá daně pořád od všech produkujících firem,od všech pracujících zaměstnanců, ba dokonce ve formě DPH od všech co musí i v krizi jíst, oblékat se,svítit, topit, jezdit autem.Jistě,jsou tu nějaké výpadky od firem co nevydělávají,lidi co jsou bez práce,ale ty zase nejsou tak marginální,a šlo by uspořit i méně drastickým způsobem..

Co je podstatné,že pan Kalousek nám slíbil že bude snižovat státní dluh.Asi jsme předpokládali že to provede účelným šetřením ve státní správě(a že po internetu kolují seznamy zcela zbytečných úřadů a institucí),plus zavedením pořádku ve státních zakázkách (místo toho praskají další aféry s předražováním)

Namísto toho si pokrytí toho dluhu chce vybrat od nás-zvyšováním a zaváděním všemožných daní a poplatků plus paušálním snižováním platů státních zaměstnanců (a to jsou občané jako všichni jiní).Tak za takové plnění slibů pěkně děkujem

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

3. 9. 2010 9:16
Re: ono přece nejde o krizi

To je sice pravda ale co se mě týká mělo by se s ním nakládat jako s firmou... stát služí tak je na něj třeba poslat exekuci.

0 0
možnosti
KML

Královna Medvědice LXXXVIII

2. 9. 2010 23:05
řešíte nepodstatné věci

šetřit by s mělo úplně jinde. Na státních úřadech se např často nakupuje i více než dvojnásobně předražená výpočetní technika, dochází k podvodům při zadávání zakázek. No a na cestách poslanců se z hlediska rozpočtu také neušetří. daleko větší škodu způsobuje to, že poslanci nevykonávají svou práci dobře.

0 0
možnosti
PS

Petr-007

2. 9. 2010 19:51
Učitelé ať si vydělávají kolik umí,

ale na soukromých školách. Státní zaměstnanci by měli dostávat minimum. Koukněte se do historie. Kolik brali obyčejní učitelé placeni monarchií? Mám pocit, že to bylo tak na základní obživu. Automobil, vlastní bydlení nebo dovolenou u moře si určitě dovolit nemohli a to platilo i o policajtech, vojácích a všech nižších úředníků.

Rozumějte já jim nezávidím, pokud si najdou někoho kdo jim za práci dá víc ať si klidně létají soukromým tryskáčem, ale pokud jsou živeni z veřejných prostředků, tak by měli mít tak málo jak jen to půjde,

0 0
možnosti
FP

Feher Pal

2. 9. 2010 20:51
Re: Učitelé ať si vydělávají kolik umí,

Ovšem pak taky počítejte s tím, že budou dělat tak málo jak jen to půjde.  Nebo byste čekal něco jiného?

0 0
možnosti
ML

Pravy_Juice

2. 9. 2010 19:23
jenom řeči

Jak jsem již psal níže, váš článek je plný planých řečí. Asi moc netušíte, jak to funguje ve státní sféře na úřadech.

Řadoví zaměstnanci mají podprůměrné platy. Většinou silně podprůměrné. To, že průměrný plat ve st. sféře je vyšší než v soukromé mají na svědomí jednak dobře placení politici a jejich pohůnci na vysokých místech a dále naši drazí podnikatelé, kteří svoje příjmy dokonale tají (díky "dobře" napsaným zákonům).

Prostší český člověk má potom pocit, jak se to těm úředníkům žije, za naše peníze. Ale to se týká hlavně těch navrchu. Samozřejmě, i dost řadových zaměstnanců si často své (i když nízké) příjmy nezaslouží, ovšem to je zase jiná věc.

Celá reforma - propouštění a snížení platů bude fungovat asi následujícím způsobem : Propustí se hlavně řadoví kmáni a zbylé peníze + peníze které se seberou řadovým kmánům si rozdělí hoši a holky "nahoře". Tož asi tak. ;-)

0 0
možnosti
J

jurneff

2. 9. 2010 19:54
Re: jenom řeči

Vaše kecy.

I řadoví úředníci mají vyšší plat, než odpovídající funkce v soukromé sféře. Tak to vidím (a vím) já.

0 0
možnosti
VTK

Více takových Kožených

2. 9. 2010 19:05
Není daleko doba

kdy bude nejlepší pro člověka trávit svůj život ve vězení. :-)

0 0
možnosti

jarinka

2. 9. 2010 18:32
Čo bolí, to prebolí...

Jaképak nebolelo? Zjednodušit administrativu, polovinu úřednictva propustit. Propuštěných dělníků se také nikdo neptal, jestli je ztráta zaměstnání a výdělku bolí.

0 0
možnosti