Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J3

jonathan 33

9. 1. 2010 9:41
blbost,zabíjejí se

injekcí etéru aby se nepoškodila kůže. Kdyby se stahovali za živa,dovedete si představit jak by se cukali a kůže by se snadno prořízla a poškodila. Něco o tom vím, neboť před lety jsem pracoval na kožešinové farmě a sundával jsem norkům kabáty.

0 0
možnosti
V

viveka77

9. 1. 2010 11:35
Re: blbost,zabíjejí se

"sundával kabáty" - ten milý eufemismus jste si vymyslel, abyste vydržel sám se sebou?

0 0
možnosti
J3

jonathan 33

9. 1. 2010 9:37
blb ost

0 0
možnosti
JB

base2

9. 1. 2010 9:28
Stále znova žasnu...

Stále znova žasnu nad tím, co všechno lidi dokáží vymyslet za argumentaci. Copak se všechno dá "rvát" přes ten syrový kus masa v hlavě, tj. rozum?! Když se tady dívám na některé diskutéry, tak vím předem, že to bude zbytečné jim něco říkat, ale nedá mi to. Jen nechápu, že tolika lidem je JEDNO, co a jak se děje. Věčné argumenty, že něco je horšího, že je to daleko, že se musí zabíjet... zřejmě jsou vrcholem myšlení některý jedinců. V tom případě je asi lepší, aby se věnovali diskuzím zda Paroubek nebo Topolánek, protože tam je úplně jedno, co napíší! autor

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

9. 1. 2010 9:04
život má stejnou cenu

bez ohledu na životní formu. Prase je stejně cenné jako klas obilí a klas obilí má stejnou hodnotu jako člověk.

Ovšem k tomu aby většina živočichů přežila zkrátka musí zabíjet.

0 0
možnosti
JK

holkazhane

9. 1. 2010 18:01
Re: život má stejnou cenu

To je jistě pravda, k životu nezbytně patří Smrt, které se není třeba bát. Narozdíl od dlouhého, bolestivého umírání. Nejsem lidumil a není mnoho lidí, které bych měla raději než svého psa. Těm, kteří způsobují bezdůvodné utrpení ostatním živým tvorům bych přála alespoň strach z vlastního umírání.

0 0
možnosti
PP

komunisti sou prasata

9. 1. 2010 7:09
...o ničem!

...také chovám králíky a ze světa je zprovodím také sám, nevidím na tom nic špatného! Nebo mám jezdit na veterinu? Copak jste měl včera dobrého k obědu? Že by kuřátko? Jděte se podívat, jak se masakrují kuřata na jatkách!!! Pověsí je za nohy a jedou do "šneku", který jim vlastně utrhne hlavu! A když se moc mrskají, tak ten "šnek přežijí" a jedou dál, kde je zaživa spaří, hák je rozpáře a vyrve vnitřnosti z těla!!! A to nemluvím o stravě pro roztomilá kuřátka plná antibiotik a umělých náhražek, bez slunce nad hlavou a trávou pod sebou. Sakra, dobrej verš, né? Zkuste si sekat hektar louky, sušit to, shánět tvrdý chleba, čistit kotce....! Vajíčka máme od tety, kuřata od dědy, zeleninu si pěstujeme sami, jděte mi někam s ekologickým chovem! My o tom nemluvíme, u nás to tak je a bez dotací 3 km od Liberce! Pozdravujte v Makru, Globusu, Penny, a všech Hyper...!;-D

0 0
možnosti
MR

Mončí2

9. 1. 2010 7:47
Re: ...o ničem!

Četl jste blog?Autor se pozastavuje nad tím,jestli je nutné,aby zvířata trpěla.Předpokládám,že králíky nestahujete dokud nemáte jistotu,že jsou opravdu mrtví.Jinak určitě ten hektar louky sekáte v předklonu srpem,sušíte to vlastním dechem a o tvrdý chleba je fakt nouze a to nezmiňuji to čištění kotců.To je fakt náročné,lopatkou vyberete slámu a seno a dáte čistou podestýlku....Já to zvládala už v 8mi letech;-D

0 0
možnosti
MR

Mončí2

9. 1. 2010 5:27
Souhlasím s autorem,

když už zvířata musejí umírat,tak rychle a bezbolestně.Zvíře cítí naprosto stejnou bolest jako člověk a týrat je může jen chudák.A co se týče toho,že ne každý lidský život je cenější,než zvířecí,to je taky pravda,když bych měla porovnat cenu života někoho kdo znásilní a brutálně zabije malé dítě,tak i život polní myši je cenější,než ten jeho.

0 0
možnosti
JK

holkazhane

9. 1. 2010 18:08
Re: Souhlasím s autorem,

R^

0 0
možnosti
C

Camino

9. 1. 2010 3:14
Zalezi !!!

Nejsme nikdo pro tyrani lidi, desime se kdyz se dozvime co se deje v nemocnicich, ale to jeste neznamena, ze se nemusime branit a ze to musime vse mlcky ztravit. Od toho jsme lide a byl nam snad nadelen rozum.

0 0
možnosti
P

petes

9. 1. 2010 2:55
chudak zviratko

Chudak zviratko, napsal clovek v CR, kde je povoleno zabiti pocateho zivota (kdo videl nemy vykrik, vi, o cem mluvim) a kde v nemocnicich je uz ted provadena eutanazie (jenom pro lidi z oboru, nazor obcasnych navstevniku nemocnice neberu jako "smeroplatny" - jak rikala Mana). Proto - bijte na poplach za kraliky, tulene, na lidi se vykaslete...

0 0
možnosti
MR

Mončí2

9. 1. 2010 5:22
Re: chudak zviratko

?Rv

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

9. 1. 2010 2:29
Nesouhlasim s autorem,

ze zivot zvirete je vice, nez zivot NEKTRYCH lidi. To uz je jen krucek k posuzovani "vhodnosti" daneho cloveka a rade koncentracku, kde se ti nehodni v tichosti "vyresi". Eugenicky posoudime a ty menecenne odklidime. To vse ve jmenu svetlych zitrku a spousty krasny a vznesenych myslenek. To uz tu bylo, dekuji, ale netouzim, aby se cokoliv podobneho opakovalo.

Nevim, co se deje v Cine nebo jinde, nesouhlasim s jakymkoliv samoucelnym nasilim a utrpenim na cemkoliv. Nechapu, proc se zvirata muci a proc se pred stazeni kozesiny nejak humanne nepicnou. Nechci posuzovat, jestli je nutne mit zvireci kozesinu a nebo nejakou umelotinu, ktera ma casto i lepsi vlastnosti. To je na kazdem, at si udela jasno.

Ale prohlasovat, ze lidsky zivot ma cenu mensi, nez nektera zvirata... prominte, ale to je vazne zverstvo.

0 0
možnosti
C

Camino

9. 1. 2010 2:49
Re: Nesouhlasim s autorem,

Petre, autor netvrdi, ze lidsky zivot ma cenu mens, napsal:  ne kazdy lidsky zivot je cennejsi nez zvireci a v tom mu snad muzete dat za pravdu. Nestalo se Vam nikdy, kdyz jste se stal svedkem nebo cetl v novinach o nejakem  kriminalnikovi, ze jste skripal zuby a pral si ho zabit?

0 0
možnosti
K

Kozlík_

9. 1. 2010 2:06
V Indii zvířata nezabíjí, ale umírají lidé hladem

K tomu nás chce autor manipulativně nasměrovat. Proč bere ukázky někde z Cíny. Problém Číny - spíš mi vadí víc jedovaté hračky, které otravují děti (umírají) v civilizovaných zemích.

U nás nikdo zvířata netýrá, kromě pár případů, které pak šetří policie. Pokud teda autor za toto nepovažuje porážku na jatkách.

Ve skvělé vegetariánské Indii umírají lidé proto, že krávy jsou posvátné - a lidé nikoli. I pro autora má život některých lidí menší cenu, než život zvířete. Pro mě je člověk člověk a zvíře pouze zvíře. Navíc objektivně vzato, nižší úroveň mozkové činnosti znamená i menší uvědomování si bolesti. Co je bolest u červa, který nemá mozek? Jen nějaké svalové stahy, nic víc.

Soused říkával, kdo má rád zvířata, nemá rád lidi. Ano, potkal jsem dosti lidí, o kterých toto platilo. Přehnaná láska ke psovi, ale s lidma ti lidé vyjít neuměli, byli dosti zlí.

0 0
možnosti
JK

holkazhane

9. 1. 2010 18:17
Re: V Indii zvířata nezabíjí, ale umírají lidé hladem

Tvůj soused je zřejmě stejný exot jako ty. Kdo nemá rád zvířata, nemá rád lidi. Tvoje parafráze je trochu vedle. Nižší úrovní mozkové činnosti jsou vybaveni i lidé a je jich dost. Myslím, že jsi toho příkladem.

0 0
možnosti