Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

Kozlík_

9. 1. 2010 2:01
Sorry, ale zvířata až na druhém místě

Na světě velká část lidí hladoví, další trpí válkami, útiskem, utrpením, které si těžko dovedeme představit. Ve srovnáním s utrpením člověka je utrpení zvířat podružné. Nemám rád např. surové lidi, co surově bijí psa. Ale nesrovnával bych to se surovostí vůči lidem.

Autor citově manipuluje. V Česku je zakázáno stahovat zvíře za živa. Jestli to dělají v Číně, tak tam je problém, že tam stejně mizerně jednají s lidmi. Nemá cenu život lidí, to je hlavní problém.

Hřib nad Hirošimou? Typicky komunistická manipulace. Nikdo nikdy nepranýřoval zvěrstva ruských vojáků na německých zajatcích či ženách a dětech. Ano, je prvně nutno rozlišit, kdo byl agresor. Ale atomovka, to byla zbraň, to nešlo u surovost pro zábavu, ale ušetření životů vlastních vojáků. Proč utrácet životy svých a nevyužít zbraně, kterou mám? Má někdo stejný soucit s Hitlerovými vojáky? Vždyť šlo o spojence, stejně či ještě víc brutální. A rozhodně více fanatické a odhodlané.

0 0
možnosti
C

Camino

9. 1. 2010 2:29
Re: Sorry , ale Kozlik až na druhém místě

Je Vam pane Kozlik vubec na svete neco svateho?  Vazite si vubec neceho?

Jeste na zadnem blogu jsem od Vas nenasla zadnou duchaplnou reakci? Co vite o Indii? Dovolim si tvrdit, ze ja vice. Byla jsem tam mnohokrat a a i dost dlouho, takze si mohu udelat lepsi usudek o tom, jak tady nesmyslne placate. Jednak uz davno maji v Indii i jatka na kravy, diky turismu a ne vsichni Indove jsou vegetariani.

To co se deje v Cine je hruza, nejenom co se tyce zvirat pochopitelne. Take tam je neco cemu se rika Organ harvesting, to je panecku k popukani. Najdete si na google jmeno David Gilgur. Pak tady uz prestanete chrlit Vasi zluc ! Ale pochybuji ! Vas urcite nemela rada ani vlastni maminka.

0 0
možnosti
BH

BoboHml

9. 1. 2010 0:53
Nic ve zlém,ale kdo zhodnotí

co je normální?My jíme krávu,v Indii je svatá.My jíme vepřové,muslimové ne.A je to pár miliard.Co je normální pro nás,je jinde nenormální a opačně.To samé je s kožichy.

Kdo rozhoduje co je normální?A pro kolik obyvatel?

0 0
možnosti
1

102030abc

9. 1. 2010 0:52
Fuj

Králíka tu mám jako mazlíka a pojídání králíka by se u nás doma považovalo za kanibalizmus. (-: I zvířata na jídlo se mají zabíjet určitým vhodným způsobem. Přírodní kožešinu nechme přírodním národům. U eskymáka to chápu. My je k ničemu nepotřebujeme. Nejsem žádnej eko bio aktivista, ale vždy jsem byl proti tomu.

0 0
možnosti

originalni_demokrat

9. 1. 2010 0:39
Už jsem to jednou viděl

a nemohl jsem z toho spát, proto neklikám....

0 0
možnosti
L

lesicatko

9. 1. 2010 0:24
Morálna relativizácia

"Ne každý lidský život je cennější než zvířecí!"

.

V pohode, zrelativizujte všetko, na čom táto civilizácia stojí, ale potom sa nedivte, že zanikne.Alebo inak  - ľudský život je najcennejší.

Bez dokazov, berte to ako axiomu euroatlantickej civilizácie. Pasteur bol humanista a pri svojich pokusoch používal zvieratá / aj im dal postaviť pomník / ale prave jeho odkaz je,že človek, ľudský život je najcennejší.

0 0
možnosti